«محمدرضا سنگری»، دبير سيزدهمين دوره كتاب سال دفاع مقدس، با اشاره به ششماه فعاليت متوالی در حوزه سختافزاری و نرمافزاری، گفت: با برگزاری 12 دوره جشنواره، راه همواری را پيش رو داشتيم و با برگزاری جشنواره ربع قرن كتاب دفاع مقدس، باعث شد كه اين جشنواره را به صورت دوسالانه برگزار كنيم.
وی در ادامه افزود: 863 عنوان كتاب از سال های 87 و 88 به دبيرخانه اين جشنواره ارسال شد كه در15 حوزه مورد داوری قرار گرفت.
به گفت سنگری، در كنار ارسال 863 عنوان كتاب، آثاری نيز با تأخير به دبيرخانه رسيد كه برای جشنواره سال آينده مورد داوری قرار میگيرند.
وی با بيان اين مطلب افزود: حاصل داوری در 15 رشته، 9 رتبه نخست، 10 رتبه دوم و 13 رتبه سوم بود. همچنين در اين راستا از 30 نفر تقدير میشود.
سنگری به حوزههايی كه در سال گذشته آثار ضعيفی در آنان ارائه شده بود، اشاره كرد و گفت: اين ضعف به ويژه در حوزه ادبيات كودك و نوجوان ديده میشد، كه خوشبختانه امسال برطرف شد و شاهد ارائه آثاری شاخص در اين حوزه بوديم.
وی با اشاره به اين كه ناشران اكنون به حوزههای مختلف دفاع مقدس حساس شدهاند، ادامه داد: در سال گذشته حفرههای بزرگی در پيامرسانی به جهان وجود داشت كه در بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس نيز تمهيداتی برای رفع آن انديشيده شد.
در حوزه پيامرسانی به نسل آينده، اتفاقات خوبی افتاده است
سنگری به بخشی از آثار كه معرفی شدند اشاره كرد و گفت: برخی آثار امروز از برخی ديگر از آثار جهانی برتر و والاتر هستند و در حوزه پيامرسانی به نسل آينده، اتفاقات خوبی افتاده است و ناشران شهرستانی نيز فعال شدهاند كه همه اين نكات از مسائلی است كه اميد به آينده اين حوزه را افزايش میدهد.
مبانی دفاع مقدس را بازشناسی كنيم |
بايد از جنگ آن گونه كه خداوند متعال در قرآن بيان فرموده است سخن بگوييم. بايد مبانی توليد را بازشناسی كنيم و به بازخوانی، نقد و بازتوليد توجه بيشتری نشان دهيم |
وی ادامه داد: حضور نويسندگان زن در اين دوره كه برابر 98 نفر بود از ديگر اتفاقات اميدبخش به شمار می آيد. همچنين 65 ناشر فعال در حوزه ادبيات دفاع مقدس داريم.
به گفته سنگری، در فضاهای دانشگاهها به موضوع دفاع مقدس و پژوهش در اين حوزه رواج پيدا كرده است، به طوریكه در مقطع كارشناسی ارشد در چند استان اين رشته فعال شده و دكترای آن نيز طی چندماه آينده داير خواهد شد.
دبير سيزدهمين دوره جشنواره كتاب سال دفاع مقدس با بيان اين كه نيازمند كتابخانه و بانك اطلاعاتی برای استفاده پژوهشگران اين حوزه هستيم و خلأ اين موضوع احساس میشود، گفت: بايد در مركز تهران بانك اطلاعاتی داير كنيم كه پژوهشگران بتوانند از آن بهره بگيرند و در اين راستا بايد چتر حمايتی از نويسندگان حوزه دفاع مقدس گستردهتر شود.
سنگری با تأكيد بر اينكه اگر نويسندهای بخواهد اثر ماندگار توليد كند، بايد دست كم يك سال زمان صرف كند، اظهار كرد: متأسفانه برگزاری جشنواره كمترين طنين را دارد و با برگزاری جشنواره و اهدای جوايز، هيچ اقدامی برای نقد آثار انجام نمیشود.
وی ادامه داد: بايد به نقد آثار پرداخت و به نويسندگان كمك كرد تا نقص و ضعف كارشان را ببينند. اين موضوع به نويسنده كمك میكند تا نكات بيشتری را دريابد و حقايق بيشتری را درك كند.
دبير اين دوره از جشنواره اظهار كرد: رويكرد تازهای طی سالهای اخير در حوزه دفاع مقدس به وقوع پيوسته است كه گاهی بنگوشههايی از اين حوزه مطرح میشود كه ممكن است باعث آزردگی خاطر افراد را فراهم كند و تصور كنند كه ارزشهای انقلاب و دفاع مقدس در معرض خطر قرار میگيرد.
وی در ادامه سخنانش اين سئوال را طرح كرد كه چطور بايد از جنگ سخن بگوييم و دفاع مقدس را چطور مطرح كنيم؟
سنگری با طرح اين سئوال پيشنهاد كرد كه زمينه فعاليت پژوهشی و مطالعاتی میتواند در اين راستا فراهم شود و حقايق دفاع مقدس را برای مرد بازگو كند.
هيچ رنگ و متنی جذابتر از رنگ و گفته خدا نيست
وی با بيان اين كه كتاب يعنی قانون و اگر قرار است رنگ و متنی در اين حوزه انتخاب شود بايد سبقةالله را انتخاب كرد، افزود: هيچ رنگ و متنی جذابتر از رنگ و گفته خدا نيست.
سنگری اظهار كرد: خداوند در سوره انفال مطالبی را بيان فرموده است و فضايی را ترسيم میكند كه تكليف نويسندگان و صاحبقلمان و راويان را نسبت به جنگ مشخص میكند.
وی تأكيد كرد: بايد از جنگ آن گونه كه خداوند متعال در قرآن بيان فرموده است سخن بگوييم. بايد مبانی توليد را بازشناسی كنيم و به بازخوانی، نقد و بازتوليد توجه بيشتری نشان دهيم.
سنگری از خاطرات به عنوان بيشترين حوزهای كه در اين رابطه كار شده است، ياد كرد و گفت: با اين حال هنوز در برخی حوزههای ديگر حفره داريم و بايد به راههای نارفته بيشتر توجه كنيم.
منبع: خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)
معبر
نظرات شما عزیزان: